试卷 > 小学 > 三年级 > 英语 > 人教版 > 2020年人教版小学三年级英语下册期末复习试卷及答案

2020年人教版小学三年级英语下册期末复习试卷及答案

、判断下列每组单词画线部分发音是(√)否(×)相同。

(  )1.A.panda  B. hand  C. Canada

(  )2.A.seven   B. pencil   C. she

(  )3.A.sister   B. gift   C. milk

(  )4.A.dog   B. box   C. mother

(  )5.A.under   B. fun   C. fruit

、选出下列每组单词中不同类的一项。

(  )1.A.mother  B. father  C. teach

(  )2.A.desk   B. chair   C. fruit

(  )3.A.student   B. fifteen   C. sixteen

(  )4.A.pear   B. rice   C. watermelon

(  )5.A.thin   B. under   C. fat

、单项选择。

(  )1.Nice________meet you.

A. at  B. on  C. to

(  )2.—Who is that woman? —________.

A. She is my mother  

B. He is my brother  

C. He is my father

(  )3.—________ is my red bag?

—It"s on your bed.

A. What   B. Where   C. How

(  )4.—Have some fruit.—________.

A. No   B. Good   C. Thanks

(  )5.—How many rulers do you have? —________.

A. I have two   B. I see five   C. It"s blue

、选词填空。(只填序号)

2020年人教版小学三年级英语下册期末复习试卷及答案

(  )1.Hi, Amy. This is ________ sister.

(  )2.I can"t ________ you, Amy. Where are you?

(  )3.—________ you like fruit? —Yes, I do.

(  )4.Look ________ my white cat. It"s so fat.

(  )5.________ put your cap on the bed.

、选择与图片相符的句子。

2020年人教版小学三年级英语下册期末复习试卷及答案
2020年人教版小学三年级英语下册期末复习试卷及答案

、情景选择。

(  )1.你想吃一些水果, 你可以这样说:

A. Do you like apples?   B. Can I have some fruit?

C. Look at the fruit.

(  )2.你想问妈妈你的帽子在哪里, 你可以这样说:

A. Mom, where is my cap?   B. What is my cap, Mom?

C. Where is my map, Mom?

(  )3.埃米告诉你她喜欢苹果, 而你也喜欢, 你可以这样说:

A. Me, neither.   B. Me, too.

C. I like, too.

(  )4.你向妈妈介绍你的新朋友Sarah, 你可以这样说:

A. Mom, this is Sarah .She"s my new friend.

B. This is my teacher.

C. This is my new teacher, Mom.

(  )5.你问弟弟有多少个气球, 你可以这样说:

A. How many balls do you have?

B. How many balloons can you see?

C. How many balloons do you have?

、选择合适的答语, 将序号填入题前的括号内。

2020年人教版小学三年级英语下册期末复习试卷及答案

(  )1.Are you a teacher?

(  )2.Have a good time.

(  )3.Where is my book?

(  )4.How many giraffes do you see?

(  )5.I don"t like strawberries.

、阅读短文, 完成下列各题。

Who are we?

I"m orange and brown. I"m very tall. I have a long neck(脖子). There are seven letters(字母)in my name. Who am I?

I"m black and white. I"m fat. I have small eyes. I"m from China. There are five letters in my name. Who am I?

I"m orange and brown. I"m big. I have a long tail and a big mouth. I eat little animals. There are five letters in my name. Who am I?

(一)根据短文内容判断正(T)误(F)。(4分)

(  )1.The first(第一个)animal is very tall and long.

(  )2.The second(第二个) animal is black and white.

(  )3.The third(第三个)animal"s mouth is big and its tail is short.

(  )4.The third animal eats meat.

(二)根据短文内容猜出正确的动物, 在相应动物图片下按在短文中出现的先后顺序标出1、2、3。(6分)

2020年人教版小学三年级英语下册期末复习试卷及答案
 

参考答案 

、1.√ 2.× 3.√ 4.× 5.×

、1.C 2.C 3.A 4.B 5.B

、1.C 2.A

3. B 4. C 

5. A

、1.E 2.A 3.B 4.D 5.C

、1.A 2.B 3.A 4.B 5.A

、1.B 2.A 3.B 4.A 5.C

、1.B 2.C 3.D 4.E 5.A

、(一)1. F 2. T 3. F 4. T

(二)3 1 2

最新试卷
热门试卷
(C) 2006-2020 如意了教育 考试试卷
牛魔王四肖选一肖